divider jalan

Tuesday, 15 April 2014

Tesis oh my tesis

Bila bercakap pasal tesis, tetibe je mood lari. aaaaaaaaaaaaa. Bilela nak habis semua ni. Aku dup serabut fikir pasal tesis ni tapi tak siap-siap lagi taip. Nak keje mudah je mana boleh. Ape da. Dah tahu budak U kena la wat cara macam budak U bukannya budak tadika. Asyik nak main je. Keje sekolah taknak buat. Law masa tu xpela cikgu pun xdela nak marah sangat tapi law da besor cenggini xnak buat keje jugak memang xlama la tu nak mintak kaki. Aishhhh. Law dalam bab ni memang totally salah aku. Aku yang pemalas rupenya. Adoiyai. Tolongla tolongla jangan malas. Taip je pe yang ada kat dalam fikiran tu. Jangan duk tangguh-tangguh. Ada PAHAM !!!!!!!!

Thursday, 3 April 2014

~~~~ Mood layan ~~~~


 

I secretly bite my lower lip
and softly close my eyes
I try to hide the fluttering
feeling that fills my body

It tickles for some reason when
I think of you,
I start to talk to myself

Give me a perfect day,
oh I’ll stay, by your side
 I already revealed half of my heart

A day where you can have high hopes
will come 
Only good things will come
The one person who will protect and
watch over the struggling me
I feel like that person is you
I wanna make you mine forever

Your bright smile continues
as if it will break
When I open my eyes, it’s mine

Give me a perfect day,
oh I’ll stay, by your side
I already revealed half of my heart

A day where you can have high hopes
will come Only good things will come
The one person who will protect
and watch over the struggling me
I feel like that person is you
I wanna make you mine

I definitely met a good person,
only great things will happen
I think just love alone is enough
Nothing’s better, better than our love

A day where you can have high hopes
will come Only good things will come
The one person who will protect
and watch over the struggling me
I feel like that person is you
I wanna make you mine


Monday, 31 March 2014

Sayonara a.k.a annyonghi gaseyo

These words are enough to said that it's time to let you go. It's hard for me to make this kind of decision but  waiting is much harder. I hope i'm walking the right way. It's gonna be tough but i'll be patient. I'm gonna forget you. No, i will forget you. InsyaAllah. Be with her that you loved. Don't you ever cheat on her anymore. Be grateful for what you have now. If Allah want to take it away from you, it will be just a blink of eyes. I don't want to be in your way anymore. Live your life happily and don't ever think of me because i'm trying my best not to think about you. For your information but you don't know, you are not the only man in this world. Even if i don't have any spouse in this world, insyaAllah, HE will grant me the angel from paradise. Amin. From now on, please vanished from my life, my head and my heart. If i can do a little magic i will said it like this "disappear oooo please disappear the one and only heart breaker, heal ooo please heal the broken heart of mine, zoooommmmmmmmm " i wish it could be as simple as that. huhu. May tomorrow be a lot better from the days before. Sayonara and Annyonghi gaseyo.

Saturday, 22 March 2014

JODOH pasti bertemu. (=

Ya, jodoh pasti bertemu. Ku tujukan lagu ini khas buatmu jodohku. ^_~

Andai engkau tahu betapa ku mencinta 
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta 
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu 
Ku berhenti mengharapkanmu 
Jika aku memang tercipta untukmu 
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Andai engkau tahu betapa ku mencinta 
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku 
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
 Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu 
Ku berhenti mengharapkanmu 
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu

Jika aku (jika aku) bukan jalanmu 
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu 
Ku kan memilikimu

(jika aku bukan jalanmu) 
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu 
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu  
 
 



 

Friday, 28 February 2014

Benar-benar payah.

Ya Allah, susahnya aku nak melupakan orang itu. Susahnya nak hilangkan perasaan dari hati kecil ini. Aku ingat aku dah boleh lupakan dia tapi tak boleh. Mungkin syaitan sengaja menghasutku untuk mengingati dia. Ya Allah lemahnya aku rasa. Aku nak anggap macam takde benda yang berlaku tapi jiwa aku meronta-ronta nak hilangkan dia dari fikiran. Nak lupa tapi teringat. Otak dah lupa tapi hati tak macam tu. Detik itu sangat bermakna bagiku walaupun sekejap. Mungkin dia tak fikir pun macam tu. Aku dah tahu ending macam ni tapi aku tak boleh nak undur balik masa. I'm only HUMAN. Manusia yang ada perasaan gembira dan sedih. Kadang-kadang stabil, kadang-kadang x. Kesimpulannya, bagi manusia yang normal, wajarlah kita ada masalah. Ya,betul. Orang yang takde masalah,  besar kemungkinan dia adalah manusia yang tak normal. =.='

Monday, 10 February 2014

ku lalui hari-hariku sendiri

9/2/2014 - AHAD

7.30 a.m. : off to Uni with ayah.
                 lepas hantar nenek, teruskan perjalanan.
                 exactly depan jalan nak masuk rumah, he just passed into my mind.
                 Spot a car in front. White one. Kereta tu lagi. hurmm. Baru niat nak lupakan.
                 Maybe umi dia yang bawak. Off to her school. Hari ni jelas-jelas nampak depan mata.
                 Always the car not the person inside. haha. funny isn't it.
                 Wondering jika kita ada jodoh.
                 Ada ke? hmm. Allah je yang tahu. Aku tak nak berharap.

10/2/2014 : hati aku dah okew dah sikit. Mintak doa banyak-banyak pada Allah.
                  Pasrah dengan segala ketentuanNYA. Ye. Aku redha.
                  Aku dah tak nak sedih lagi. Tak nak. Betul-betul tak nak.
                  Niat. Start taktik yang ustaz suruh. Psikologi.
                  Semalam lagi aku dah start. Tak tahula jadi ke tidok. huhu
                  Yakin dan tawakal kepada Allah.
                  Hati lebih tenang. Alhamdulillah.
                  Kelas tak banyak hari ni. 3 kelas je.
                  Everything going smooth.
             
........I REALLY WISH FOR A BETTER TOMORROW........                  
               

Thursday, 6 February 2014

Malamku yang suram

After all i've been through, aku decide aku nak give up. aku dah bosan la macam ni. aku bosan aku penat. bila pk pk, aku rasa macam klakar sangat diri aku neh. aku nak apa pun aku tak tahu. tula manusia tak penah bersyukur dengan ape yang dah ada. mungkin sebab aku sunyi aku nak sorang teman yang caring pasal aku. haha. macam tak cukup kasih sayang plak dah. tapi tula aku, aku takleh nak pure2 tabah, pure2 kuat, pure2 hepi klau aku smemangnye tak hepi. aku mengaku aku tak kuat. aku takleh nak lawan prasaan aku neh. bila aku tepis j, dia mai balik. macam mana aku nak hadapi semua ni. betul ke aku boleh lupakan semua ni? aku tak yakin dengan diri aku sendiri. Boleh ke aku nak pure2 macam takde benda yang berlaku slame ni? boleh ke macam tu? aku pun tak tahu.  Hakikatnya, aku tak patut pk sangat pasal benda ni. sia-sia je. tak bagi manfaat ape pon. adesh. aku terluke akhirnya. ksian kamoo. sobs. Mungkin aku jauh dari Pencipta jadi aku berharap pada cinta manusia. Macam mana nak lari dari cinta pada manusia? errrrrrrmmm. susahnya. Bila umur aku da meningkat macam ni lagila aku banyak pk pasal ni. Padahal aku sendiri tahu yang Jodoh kita Allah dah tetapkan sejak azali lagi. Dah tertulis semua buat kita. tapi aku degil jugak nak pk. Saje cari penyakit kan. Parah ! Parah ! Aku rasa menyesal pulak kenal dengan kaum adam. Bahaya sangat. Kita tak tahu ape dalam fikiran dia. Kita tak tahu hati budi dia. Mulut manis habes kena diabetes. Kronik kan tu ! Percaya? aku ni jenis yang lurus bendul sikit. Mudah sangat nak percaya kat orang tu knape. hurmmmm. tak paham aku. Kita nak cari calon zauj yang soleh tapi terjumpa buaya darat kang naye. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kenal hati yang mundur. Aku rasa aku kena jauhkan diri aku dari semua tu. Aku kena balik pada asal. Aku yakin aku lebih bahagia. Ya Allah, aku harap inilah jalan yang benar buatku. amin. Yang akan datang kita serahkan semuanya kepada Allah S.W.T.